Sånn er livet mitt nå

Mamma og pappa er ikke sinte lengre. Det er jeg glad for. Pappa sier han ikke kommer til å gifte meg bort enda. De sier også at de ikke visste at han jeg skulle giftes bort til hadde en kone fra før. Jeg er veldig glad for at bryllupet ble stoppet, men jeg er fortsatt alene hjemme hver dag. Jeg vet ikke om pappa fortsatt er redd for at han ikke kan beskytte meg.

Hvorfor skulle jeg giftes bort?

Det var slektninger som tipset mamma og pappa om at de burde gifte meg bort. Da slapp de å bekymre seg for at jeg satt hjemme alene hver dag mens de arbeidet, fordi noen andre kunne beskytte meg. I tillegg fikk de en munn mindre å mette. Det var de som fikk pappa i kontakt med ham som skulle bli mannen min. 

Jeg tror det ikke var så enkelt for pappa å avbryte bryllupet heller. Jeg hørte han sa at han hadde gitt sitt ord, og at han ikke hadde noe annet valg enn å holde det. De planla å smugle meg ut en tidlig morgen og gjennomføre bryllupet i hemmelighet. Heldigvis ga ikke Thorna og gjengen seg, selv om pappa hadde nektet å skrive under en avtale hvor han måtte love å vente til jeg var 18 år. De ringte mamma på fabrikken og sa at hun ville miste jobben hvis hun gjennomførte barnebryllupet. Brudgommen og familien ble truet med politi og fengsel, men til slutt kjeppjagde de hele svigerfamilien ut av byen. Pappa hadde ikke noe valg nå - han måtte stoppe bryllupet.

 

Om meg

Ranya

Jeg heter Ranya og er snart 11 år. Her skal jeg fortelle hva som skjedde for snart to måneder siden, da jeg fikk beskjed om at jeg skulle gifte meg.

Barneekteskap i Bangladesh

Bangladesh er det landet i verden med flest barnebruder under 15 år. Ifølge FN utgjør barneekteskap 66 prosent av det totale antallet ekteskap inngått i landet. Rundt to av tre av de som er mellom 20 og 25 år, ble giftet bort da de var under 18, mange av dem var under 15 år.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits