Familiekrangel og nabobråk

  • 24.09.2014 - 12:01

Da vi kom hjem ble det mye bråk. Det begynte med at storebroren min ville vite hvor vi hadde vært. Han ble veldig sint på pappa da han hørte at jeg skulle giftes bort. Han ropte at jeg av for ung og at det var farlig! Han var sint og truet med å fortelle det til de andre i landsbyen. Naboene våre må ha hørt krangelen, for de fant ut hva som skulle skje og kom hjem til oss. De forsøkte å snakke med pappa, men han mente at dette var en sak for familien. At ingen skulle blande seg. 

Naboene sa det samme som broren min - at jeg var for ung til å gifte meg, at det var ulovlig og at det var farlig for kroppen min hvis jeg ble gravid og måtte føde et barn. Pappa ville ikke høre. Han hadde bestemt seg og nektet å gjøre som de sa. Til slutt sa naboene at de skulle ringe Thorna - hvem var det?

Om meg

Ranya

Jeg heter Ranya og er snart 11 år. Her skal jeg fortelle hva som skjedde for snart to måneder siden, da jeg fikk beskjed om at jeg skulle gifte meg.

Barneekteskap i Bangladesh

Bangladesh er det landet i verden med flest barnebruder under 15 år. Ifølge FN utgjør barneekteskap 66 prosent av det totale antallet ekteskap inngått i landet. Rundt to av tre av de som er mellom 20 og 25 år, ble giftet bort da de var under 18, mange av dem var under 15 år.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits