Dagen de sa jeg skulle gifte meg

  • 15.09.2014 - 17:39

En dag kom pappa bort til meg og sa jeg måtte pynte meg og ta på meg den fineste sarien min. Jeg forstod ingenting, jeg var jo ikke ferdig med husarbeidet enda. Da sa pappa at jeg skulle vises frem til mannen jeg skulle gifte med meg med. Hæ? Gifte meg? Kunne det være sant? Jeg var redd og forvirret, men gråt ikke ? jeg ville jo vise respekt for pappa og hans avgjørelse. For skal ikke foreldre vite hva som er best for sine barn? 

Jeg turte ikke stille noen spørsmål, men gjorde bare som pappa sa. Jeg begynte å pynte meg, tok frem sarien jeg hadde på meg på nyttårsaften. Den er svart og hvit, jeg synes den er veldig fin. Jeg børstet håret mitt og satte det i en hestehale. Jeg tok i øreringer. Jeg tenkte at jeg sikkert måtte flytte, men mest av alt lurte jeg på hvem jeg skulle gifte meg med og hvorfor.

Bare en halvtime etter at pappa sa jeg måtte pynte meg, dro vi avgårde for at jeg skulle vises frem. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å bli med. Jeg var for redd til å si i mot pappa.

Om meg

Ranya

Jeg heter Ranya og er snart 11 år. Her skal jeg fortelle hva som skjedde for snart to måneder siden, da jeg fikk beskjed om at jeg skulle gifte meg.

Barneekteskap i Bangladesh

Bangladesh er det landet i verden med flest barnebruder under 15 år. Ifølge FN utgjør barneekteskap 66 prosent av det totale antallet ekteskap inngått i landet. Rundt to av tre av de som er mellom 20 og 25 år, ble giftet bort da de var under 18, mange av dem var under 15 år.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits