Familien min

  • 12.09.2014 - 15:15

Mitt navn er Ranya og jeg kommer fra Bangladesh. Jeg bor sammen med mamma og pappa og mine to brødre. Mamma og pappa jobber på en tekstilfabrikk langt borte fra huset vårt. Vi bor i et lite hus med bare ett rom med en stor seng i. Kjøkkenet vårt er ute. Lillebroren min pleier å overnatte hos han vi leier huset av, mens mamma og jeg sover i sengen. Pappa sover på gulvet. Storebror sover i et ekstra rom vi har ute. Siden foreldrene mine jobber lange dager og ekstra skift på fabrikken gjør jeg alt av husarbeid og ordner for hele familien.

Jeg pleide å gå på skolen. Det var gøy, men det var også litt vanskelig. Pappa mente at jeg ikke lærte så mye der og en dag sa han at jeg måtte slutte. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor.Om meg

Ranya

Jeg heter Ranya og er snart 11 år. Her skal jeg fortelle hva som skjedde for snart to måneder siden, da jeg fikk beskjed om at jeg skulle gifte meg.

Barneekteskap i Bangladesh

Bangladesh er det landet i verden med flest barnebruder under 15 år. Ifølge FN utgjør barneekteskap 66 prosent av det totale antallet ekteskap inngått i landet. Rundt to av tre av de som er mellom 20 og 25 år, ble giftet bort da de var under 18, mange av dem var under 15 år.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits